Bild på Den gudomliga familjen

Underbart träffsäker bok

annalofdahlAktuellt, Recensioner

En till jättefin recension! Roligt att höra att berättelsen väcker läslusten och dröjer sig kvar i tankarna. 

”Hej igen Instagram! Det var ett tag sen. Efter starten av pandemin så hamnade jag i en total lässvacka. Mellan maj och oktober under 2020 så kunde jag inte läsa en enda sida. Men i slutet av oktober så tog jag äntligen mod till mig och öppnade Den gudomliga familjen av Anna Löfdahl. Mitt läs-självförtroende var i botten, men jag slukade mer än halva av denna idéroman på en kväll.

Den gudomliga familjen sticker ut från många böcker som jag läst tidigare, och jag tänker fortfarande på den över ett år efter att jag läste klart den. 

Den har många intressanta infallsvinklar och analyser om feminism och det patriarkala samhälle som vi lever i idag. Boken har även en stor mängd humor och värme. 

Stundtals kan språket och berättandet kännas lite enkelt. Det är enbart gällande vissa karaktärer, vilket får mig att tro att det är ett medvetet stilistiskt val. På det hela taget så är den en underbart träffsäker bok om den dysfunktionella familjen som återfinns i kristendomens myter.”

Tusen tack @lennyslibrary❣️🌟

Foto: @lennyslibrary