Vass och genomtänkt idéroman

annalofdahlAktuellt, Recensioner

Ny recension av boken!

”Den här romanen skiljer sig förmodligen mycket från det som den generella läsaren brukar läsa. Det är en genomtänkt idéroman som undersöker konsekvenserna av Guds straffande av Lilith där paralleller dras till vår moderna tid där kvinnan fortfarande hålls tillbaka av patriarkala strukturer. De mytologiska karaktärer som återfinns i flera religioner sätts i en modern kontext och skapar en balans av lekfullhet och allvar, inte minst när Gud, som porträtteras som en gammal, skröplig man med förkärlek till whiskey, spelar schack och diskuterar med Djävulen om situationen på jorden.⠀

Den här boken föll mig verkligen i smaken. När den inte är smårolig på ett vasst och genomtänkt sätt får läsaren se allvaret i ögonen. Anna Löfdahl tycks samla frustrationen över det ständiga patriarkatet och lyckas centrera den i en välskriven roman med kraft och precision. Den fångade snabbt mitt intresse och när jag väl satte mig in i dess inte helt vanliga stil var det svårt att lägga den ifrån sig.”

Stort tack @littvet!

Foto: @littvet